Start
Zoefff ...
Bladeren
Ingehaald
Informatie
Bestel BOEK
Webshop
Nieuws
Links

Zoefff .... ingehaald door de tijd  |  Frank Hofland   

   Ingehaald

Auteur Frank Hofland beschrijft Zoefff, ingehaald door de tijd.
 Een wandeling van tijd naar timemanagement. Via management naar leiderschap
en ondernemerszin. Daarvandaan via keuzes die je onderweg maakt, weer terug
    naar jezelf. Naar hoe je tijd beleeft, hoe je ermee om kunt gaan, prive en in je werk.


Tijd tekort in overvloed.

Heb je ook dat gevoel dat het lijkt of je telkens meer tijd tekort hebt? (tijd tekort in overvloed). Het kan wel een beetje kloppen. Afgezien van de keuzes die je moet maken, om dingen niet te doen bijvoorbeeld, is er nog wel één en ander te benoemen dat hiermee in verband gebracht kan worden. Bijvoorbeeld het fenomeen van het uitdijen van het heelal. Tijd heeft niet alleen maar met je horloge te maken, maar ook met het universum, de kosmos. Hopelijk begint dat enigszins te dagen. Het uitdijen van het heelal kost tijd. Het zal ook nog wel even voortduren. Hoe snel gaat dat dan? Er wordt nog aan gerekend, maar het gaat snel. De snelheid van het licht is niet onwaarschijnlijk. Dat is snel, maar ook weer relatief. De grootte van het universum zorgt daarbij voor prettige verhoudingen.


Duurt een etmaal nog wel 24 uur?

Tijd is een beleving, zoveel moge duidelijk zijn. In 13.0.0.0.0, de Maya-notatie voor de datum van 21-12-2012, verwijst het getal 13 naar het aantal ‘baktuns’, perioden van vierhonderd Maya-zonnejaren of 144.000 dagen. Het getal 13 is heilig in hun kosmologie. Een ‘Zon’ is 13 maal 144.000 dagen. Mijn rekenmachine zegt me voor dat het dan 1.872.000 dagen betreft. Een Maya zonnejaar duurt 360 dagen, dus dat wordt dan: 5.200 zonnejaren. Op de dag dat een Zon (is periode) is afgemaakt, begint hun Lange Kalender opnieuw. Op zich wel zo makkelijk overigens. Ons 22 december 2012 is volgens deze kalender weer gewoon 0.0.0.0.1. Je snapt zeker wel dat ik bovenstaand toch eerst even moest uitzoeken. Geobsedeerd door de tijd, zien ze altijd en overal cirkels en cyclische bewegingen. Een cyclus die ook terugkomt, is een periode van 26.000 jaar. Elke 26.000 jaar gebeurt er iets omvangrijks op of met de aarde (dino’s, ijstijd, homosapiëns e.d.). Ook doorlopen we in zo’n periode alle sterrenbeelden. We komen nu terecht in het sterrenbeeld Aquarius. Dit astrologische sterrenbeeld Waterman staat in het teken van overvloed, gezondheid, spirituele groei, seks, liefde. Alle reden dus om naar uit te kijken, lijkt me.  


Wandeling

Het zit er bijna op. Onze wandeling. Althans voor wat betreft deze website. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat hier praktisch het hele boek aan de orde komt. Dat snapt iedereen. Ook aan het eind van het boek is het te lezen, het feit dat de wandeling er weer bijna op zit.Want dat is de opzet van het boek. Gewoon samen even een stukje oplopen. Al viel me wel op dat ik deze keer veel aan het woord was. Twee mensen die elkaar iets kunnen vertellen over dingen die ze tegen kunnen komen. Een beetje privé, maar voornamelijk werk-gerelateerd. Door ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Daarbij hoef je het helemaal niet in alles met elkaar eens te zijn. Je kunt ook iets aanhoren en bij jezelf bedenken dat jij het op zo’n manier nooit zou doen. Maar hoe dan ook, een voorbeeld of onderwerp met elkaar belichten en bespreken is altijd goed. Het is aan jezelf om daar een passende interpretatie aan te geven en er iets of niets mee te doen. Gaandeweg kwamen er als voorbeeld, situaties voorbij, die je tegen kan komen, of waarover je altijd al even had willen sparren met iemand. Op onderdelen kwam er een uitdaging voorbij. Een tipje van de sluier werd opgelicht over bijvoorbeeld die kwestie rondom tijd en de beleving daarvan. Net genoeg om de nieuwsgierigheid te prikkelen hoop ik. Maar wel voldoende om de stelling kracht bij te zetten dat er meer is dan alleen je agenda.

 


Zoefff .... ingehaald door de tijd  |  Frank Hofland   |   Boek over tijd, timemanagement, tijdsbeleving  |  ... en meer.

 


Start Zoefff Informatie Contact-Bestel Nieuws